dilluns, 5 de novembre del 2012

Anàlisi de blocs educatius

Un cop hem llegit el llibre Usos educatius dels blocs, Recursos, orientacions i experiències per a docents de Francesc Balaguer i Felipe Zayas. Hem visualitzat uns quants blocs educatius i hem analitzat uns quants. 

Jo he analitzat els segunts dos blocs:


Aquest bloc és un bloc de centre i d'aula, d'una llar d'infants anomenada Cuca fera. En aquest bloc, les mestres penjen diferents videos i fotos dels nens que en formen part, per tal que tots els pares, mares i familiars dels alumnes puguin veure l'evolució dels seus fills quen estan a la llar d'infants i també es puguin descarregar les fotos per tenir-les. Les entrades són curtes, en les que el més important són les fotos i els videos. Hi ha poca lletra, però clara i entenedora. 
Les diferents publicacions estan ordenades cronològicament desde l'inici del curs. 
Aquest bloc no està classificat per etiquetes. 
Aquest bloc està fet desde la plataforma xtecblocs del wordpress. 
Hi ha comentaris als articles, dels pares dels alumnes. 
Hi ha blogroll; al lateral hi ha una llista amb diferents enllaços a altres blogs. 
A la part superior hi ha pestanyes en les que s'organitzen les entrades segons les classes.


Aquest és un blog de cicle, ja que no és de classe, sinó que és en el que es penjen les diferents activitats que fan tot el cicle infantil. 
És un bloc fet amb el wordpress. Quan l'obres hi ha una pàgina estàtica, que és una presentació i a la part superior hi ha diferentes pestanyes en les que hi ha un apartat per els articles, una altres per recursos i una altre per a JClic. 
En aquest bloc hi ha blogroll, ja que al lateral hi ha una llista amb diferents blocs recomanats; tant de classes com de mestres. 
Els articles que hi ha estan fets per les mestres de l'escola i destinades als pares i familiars dels alumnes, i també per als mateixos alumnes. Les entrades són molt visuals, ja que són bàsicament fotos i amb molt poca lletra o gens. 


Desprès de la lectura i la visualització i anàlisi d'alguns blocs, he pogut obserbar que hi ha blocs molt diferents i per a usos tambè molt diversos. Tots es van actualitzant cada cop que hi ha coses interessants a escriure o penjar i van molt pensats per qui els llegira o mirarà. 


Desde el meu punt de vista trobo que està molt bé que quan obrim un bloc, ens hi fixem molt en com està fet, per a qui va dirigit i qui ho escriu, ja que és una manera de veure si la informació que hi ha t'interesa o no, entre d'altres coses. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada